Cejlońskie herbaty Basilur

Niezapomniany prezent

Wybieraj wśród wielu dostępnych propozycji herbat w Makóffce

Smaczne obiady Radom

Czarna herbata cejlońska FBOP

Czarna herbata cejlońska FBOP z dodatkiem suszonej truskawki, szafranu oraz nutą truskawki i kiwi. Słodka truskawka i delikatny aromat kiwi w połączeniu z czarną herbatą tworzy orzeźwiającą mieszankę pełną owocowej finezji.
 

Czarna Herbata


Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia


Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

Smaczne obiady Radom

Zielona herbata OOLONG

Zielona herbata OOLONG, wysokogórska z nutą mleka, o delikatnym, kremowym smaku. Rozluźni i wprowadzi Cię w błogi nastrój.

 

Zielona Herbata


Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuje się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.


Sposób parzenia


Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.

Smaczne obiady Radom

Czarna Herbata Leaf of Ceylon

Czarna herbata cejlońska, wysokogórska, liściasta. Rośnie na wschodnich zboczach centralnych gór Sri Lanki w rejonie Uva. Herbata o długich liściach i złocistym kolorze naparu, idealna herbata na codzień.

 

Czarna Herbata


Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia


Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Smaczne obiady Radom

Czarna Herbata Basilur Winter

Czarna Zimowa herbata Basilur Winter, cejlońska z dodatkiem owoców żurawiny. Żurawina jest znana ze swoich właściwości prozdrowotnych, zawiera dużo witaminy C i działa dobroczynnie na układ nerkowy. Polecamy tą herbatę szczególnie zimą dla poprawy odporności.

 

Czarna Herbata


Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia


Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

Smaczne obiady Radom

Czarna herbata cejlońska Autumn Tea

Czarna herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem szafranu oraz nuta klonu.Ta aromatyczna mieszanka o smaku syropu klonowego rozgrzeje Cię nie tylko w jesienne wieczory.
 

Czarna Herbata


Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia


Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

 

Smaczne obiady Radom

Czarna Herbata Basilur Frosty Afternoon

Czarna herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem kwiatów białego i niebieskiego chabru oraz nutą marakui i pomarańczy. Basilur Frosty sprawi, że w zimny wieczór z ciepłym kubkiem tej przepysznej herbaty będziesz mógł zasiąść razem z rodziną i przyjaciółmi.
 

Czarna Herbata


Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia


Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka